Prostreno.cz

Bramboráky se zeleninou

Bramboráky jsou jednoduché a nabízejí spoustu možností, jak je obměnit. Jedna z možností je přidat nahrubo nastrouhanou zeleninu.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 5min

    35min příprava

    30min vaření

  • 778 kJ / 186 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy15g
tuky12g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 5 ks velkých brambor
  • 1 ks velká mrkev
  • 1 ks malá kedlubna
  • 3 stroužky česneku - nebo podle chuti
  • 2 ks vejce
  • 0.5 lžíce sušené majoránky
  • 4 lžíce polohrubé mouky
  • 0.5 lžičky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • Na smažení
  • 120 ml oleje

Postup přípravy

  1. Oloupané brambory, mrkev a kedlubnu nastrouhejte v robotu nahrubo .
  2. Přidejte rozšlehaná vajíčka, prolisovaný česnek , majoránku , sůl a pepř.
  3. Postupně přidejte mouku - možná ji budete potřebovat o něco víc,záleží na druhu brambor.
  4. Směs dobře promíchejte ,těstíčko by mělo udržet zeleninu na pánvi pohromadě. Nechte asi 10 minut odstát, brambory pustí vodu , kterou slijte . Pokud je třeba přidejte malinko ! mouky .
  5. Na pánvi rozehřejte olej, naberte vrchovatou lžíci těstíčka a rozprostřete na pánev. Smažte z obou stran dozlatova .
  6. Upečené bramboráky pokládejte na papírovou utěrku ,aby se odsál přebytečný tuk.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    51,00g
  • Sacharidy:

    249,96g
    • Cukry:

      11,93g
  • Tuky:

    120,74g
  • Vláknina:

    72,00g

Aktivita pro spálení: 186 kcal

23

minut jízdy na kole

17

minut běhu

55

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)

Rybí karbanátky

(4 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Bramboráky se zeleninou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat