Prostreno.cz

Čočková polévka s bulgurem

Bulgur je lehce stravitelný a má příznivé nutriční složení, protože obsahuje vlákninu, vitamíny a minerály. Spolu s čočkou připravíte sytou a zdravou polévku .

20.02.2021 sun
1h a 15min

30min příprava

45min vaření

66 kJ / 15 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Bulgur připravte bobtnáním – tento způsob je nejšetrnější, potravina si totiž uchová všechny vitaminy a minerály. V tomto způsobu stačí bulgur zalít studenou vodou a asi hodinu ho nechat nabobtnat.
  2. V hrnci na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli .
  3. Cibuli zalijte vodou,přisypte propláchnutou čočku,koriandr,tymián a vařte,až je čočka měkká.
  4. Do polévky přidejte,prolisovaný česnek,rajčatový protlak ,sypký vývar a drobně nasekaná rajčata. Vařte na mírném ohni 5 minut. Polévku podle chuti osolte.
  5. Nakonec vmíchejte připravený bulgur a polévku s bulgurem jen prohřejte,už nevařte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    6,40 g
  • Sacharidy:

    28,64 g
    • Cukry:

      13,01 g
  • Tuky:

    32,43 g
  • Vláknina:

    5,67 g

Aktivita pro spálení:

67 kcal
8

minut jízdy na kole

6

minut běhu

20

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Čočková polévka s bulgurem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba