Prostreno.cz

Čočková polévka s bulgurem

Bulgur je lehce stravitelný a má příznivé nutriční složení, protože obsahuje vlákninu, vitamíny a minerály. Spolu s čočkou připravíte sytou a zdravou polévku .

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 1h a 15min

    30min příprava

    45min vaření

  • 49 kJ / 11 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy1g
tuky1g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 hrnek předvařené čočky
  • 2 l vody
  • 1.5 lžíce bio sypkého zeleninového vývaru
  • 0.5 hrnku bulguru
  • 1.5 hrnku vody na bulgur
  • 2 lžíce oleje
  • 1 ks menší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 ks oloupaná rajčata
  • 0.5 lžičky drceného koriandru
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 špetka soli

Postup přípravy

  1. Bulgur připravte bobtnáním – tento způsob je nejšetrnější, potravina si totiž uchová všechny vitaminy a minerály. V tomto způsobu stačí bulgur zalít studenou vodou a asi hodinu ho nechat nabobtnat.
  2. V hrnci na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli .
  3. Cibuli zalijte vodou,přisypte propláchnutou čočku,koriandr,tymián a vařte,až je čočka měkká.
  4. Do polévky přidejte,prolisovaný česnek,rajčatový protlak ,sypký vývar a drobně nasekaná rajčata. Vařte na mírném ohni 5 minut. Polévku podle chuti osolte.
  5. Nakonec vmíchejte připravený bulgur a polévku s bulgurem jen prohřejte,už nevařte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Čočková polévka s bulgurem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat