Prostreno.cz

Pstruzi s mrkví a zázvorem

Skvělý způsob přípravy této ryby. Lehce pikantní recept na jednu z nejlepších sladkovodních ryb. Tento recept je jednoduchý, rychlý a výsledek je dokonalý.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 806 kJ / 192 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy10g
tuky15g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 ks menší pstruzi - á 400 - 500 g
  • 1 ks větší cibule - nejlépe bílá
  • 2 ks středně velké mrkve
  • 3 stroužky česneku
  • 250 ml bílého vína
  • 150 ml masového vývaru , nebo vody
  • 2 ks bobkové listy
  • 1.5 lžičky soli
  • 2.5 lžíce nakládaného barevného pepře
  • 2 lžíce čerstvého zázvoru - nakrájeného na tenké nudličky
  • 4 plátky másla

Postup přípravy

  1. Očištěné pstruhy omyjte ,osušte a osolte je .
  2. Oloupanou cibuli a česnek nakrájejte na tenké plátky.
  3. Oloupanou mrkev nakrájejte na nudličky.
  4. Do zapékací misky uložte připravené pstruhy.
  5. Pstruhy posypte mrkví,cibulí, česnekem ,pepřem a na nudličky nakrájeným zázvorem .
  6. Pstruhy podlijte vínem,vývarem,přidejte bobkový list ,na pstruhy položte plátky másla a pstruhy dejte do trouby předehřáté na 190°C.
  7. Pečte podle velikostí pstruhů 25-45 minut.

TIP:

Pokud nemáte nakládaný pepř,použijte klasický barevný pepř.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s parmezánem

(14 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(20 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(34 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Pstruzi s mrkví a zázvorem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat