Prostreno.cz

V troubě dušené ,marinované hovězí maso

Když maso přes noc naložíte , pak pomalu dusíte v troubě získáte skvělé ,šťavnaté maso . Pomalé pečení a dušení vám i ze staršího, vyzrálého masa, udělá pečínku, kterou lze nakrájet i čajovou lžičkou.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 3h a 0min

    20min příprava

    2h a 40min vaření

  • 524 kJ / 125 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy2g
tuky10g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 5 lžic rostlinného oleje
  • 1 ks velká cibule
  • 700 g hovězího masa - zadní , loupaná plec ,nebo roštěná
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 ks bobkové listy
  • 10 kuliček nového koření
  • 10 kuliček pepře
  • 350 ml masového vývaru
  • Na marinádu
  • 100 ml oleje
  • 4 lžíce citronové šťávy
  • 1.5 lžíce plnotučné hořčice
  • Na posypání
  • 4 snítky nakrájené,zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na plátky a naložte je do oleje prošlehaného s citronovou šťávou a hořčicí .Marinujte přes noc.
  2. Troubu předehřejte na 160 °C.
  3. V pekáčku na oleji nechte zesklovatět pokrájenou cibuli, shrňte ji na stranu , přidejte plátky masa a osmahněte je z obou stran .
  4. Maso osolte ,přidejte nové koření , celý pepř, bobkový list , vývar a maso duste přikryté v troubě doměkka. Podle potřeby přidejte během pečení vývar .
  5. Měkké maso posypte nakrájenou petrželkou.
  6. Podávejte nejlépe s rýží .




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
V troubě dušené ,marinované hovězí maso

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat