Prostreno.cz

Tuňák na másle s česnekem

Tuňák je velmi oblíbená ryba, příprava je rychlá a jednoduchá . Maso nesmí být ale příliš propečené .Tuňák musí zůstat uvnitř růžový .

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 30min

    15min příprava

    15min vaření

  • 1067 kJ / 255 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy1g
tuky22g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 3 porce čerstvého tuňáka - nebo mečouna á 180 g
  • 4 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 0.5 lžičky soli
  • 3 stroužky česneku
  • 0.5 lžičky hrubě mletého barevného pepře
  • 1 lžíce nastrouhané citronové kůry
  • 1 hrst polníčku ,nebo rukoly - může být i baby špenát

Postup přípravy

  1. V pánvi rozehřejte máslo a olej,přisypte na silnější plátky nakrájený česnek a do pánve vložte porce tuňáka.
  2. Ryby osolte , opepřete ,posypte citronovou kůrou a do pánve přisypte polníček,rukolu,nebo baby špenát .
  3. Tuňáka opékejte z každé strany 2- 4 minuty,záleží na velikosti porce.
  4. Hned podávejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Tuňák na másle s česnekem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat