Prostreno.cz

Tuňák na másle s česnekem

Tuňák je velmi oblíbená ryba, příprava je rychlá a jednoduchá . Maso nesmí být ale příliš propečené .Tuňák musí zůstat uvnitř růžový .

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 30min

    15min příprava

    15min vaření

  • 1074 kJ / 256 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny17g
sacharidy2g
tuky20g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 3 porce čerstvého tuňáka - nebo mečouna á 180 g
  • 4 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 0.5 lžičky soli
  • 3 stroužky česneku
  • 0.5 lžičky hrubě mletého barevného pepře
  • 1 lžíce nastrouhané citronové kůry
  • 1 hrst polníčku ,nebo rukoly - může být i baby špenát

Postup přípravy

  1. V pánvi rozehřejte máslo a olej,přisypte na silnější plátky nakrájený česnek a do pánve vložte porce tuňáka.
  2. Ryby osolte , opepřete ,posypte citronovou kůrou a do pánve přisypte polníček,rukolu,nebo baby špenát .
  3. Tuňáka opékejte z každé strany 2- 4 minuty,záleží na velikosti porce.
  4. Hned podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    41,80g
  • Sacharidy:

    112,80g
    • Cukry:

      8,00g
  • Tuky:

    191,18g
  • Vláknina:

    27,00g

Aktivita pro spálení: 256 kcal

32

minut jízdy na kole

24

minut běhu

76

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Tuňák na másle s česnekem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat