Prostreno.cz

Pikantní vepřové maso se žampiony

Pikantní kostky vepřového masa dušené s houbami zasytí i ty největší jedlíky.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 40min

    25min příprava

    1h a 15min vaření

  • 371 kJ / 88 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy10g
tuky4g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g vepřového masa - kýta,nebo plec
  • 5 lžic rostlinného oleje
  • 1 ks dlouhá červená chilli paprička
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks větší cibule
  • 250 g žampionů
  • 250 ml masového vývaru
  • 250 ml červeného vína
  • 2 lžičky mleté červené papriky
  • 3 špetky soli
  • Na obalení
  • 1 hrnek hladké mouky
  • Na posypání
  • 6 snítek nakrájené petrželky

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na kostky a obalte ho v hladké mouce .
  2. V hrnci rozehřejte rostlinný olej , přisypte maso,nakrájenou chilli papričku bez semínek a maso orestujte.
  3. Maso posypte mletou paprikou ,přidejte nakrájený česnek , oloupanou ,na plátky nakrájenou cibuli, dobře promíchejte, zalijte vývarem , vínem a maso duste doměkka.
  4. Když je maso skoro měkké přidejte k masu nakrájené žampiony a duste ,až je maso zcela měkké. Podle potřeby dochuťte maso solí.
  5. Hotové maso posypte nakrájenou petrželkou.

TIP:

V létě použijte k přípravě čerstvé houby.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s brokolicí

(25 hlasů)

Snídaně z lásky

(35 hlasů)

Zapečená celozrnná houska

(16 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Pikantní vepřové maso se žampiony

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat