Prostreno.cz

Kuřecí kousky na bílém víně

Ke šťavnatému kuřecímu masu se skvěle hodí rýže , ale můžete zvolit i jinou přílohu .

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 848 kJ / 202 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy23g
tuky7g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks kuře
  • 60 g slaniny
  • 1 ks cibule
  • 4 lžíce oleje
  • 100 g celeru
  • 1 ks malá petržel
  • 10 kuliček pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 2 ks bobkové listy
  • 300 ml suchého bílého vína
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • 1 lžička soli
  • Na obalení
  • 1 hrnek hladké mouky

Postup přípravy

  1. Kuře naporcujte ,osolte a obalte v hladké mouce .
  2. Slaninu nakrájejte na kostičky.
  3. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  4. V kastrolu rozehřejte olej, přisypte slaninu a míchejte přibližně minutu , přidejte cibuli a nechte ji zesklovatět .
  5. Nahrubo nastrouhejte oloupaný celer a petržel a zeleninu spolu s masem přidejte do kastrolu k cibuli.
  6. Přidejte koření, bobkový list ,zalijte vínem,vývarem a přikryté duste doměkka.

TIP:

Omáčku můžete ještě podle chuti zahustit moukou,nebo kukuřičným škrobem.-




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    100,99g
  • Sacharidy:

    211,12g
    • Cukry:

      14,34g
  • Tuky:

    151,51g
  • Vláknina:

    56,00g

Aktivita pro spálení: 202 kcal

25

minut jízdy na kole

19

minut běhu

60

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuřecí kousky na bílém víně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat