Prostreno.cz

Polévka s bílým zelím a ředkví

Polévky jsou skvělé v každém ročním období.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 140 kJ / 33 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy6g
tuky1g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 250 g bílého zelí - nakrájené na silnější nudličky
  • 1 ks malá,kulatá bílá ředkev - oloupaná, nakrájená na plátky
  • 1 stroužek česneku - oloupaný , nakrájený na plátky
  • 1 ks větší mrkev - oloupaná,nakrájená na nudličky
  • 2 l domácího zeleninového vývaru - nebo voda a zeleninový bujón
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • Na ozdobu
  • 1 ks zázvoru dlouhý 3 cm - nakrájený na tenké nudličky
  • Na posypání
  • 1 ks jarní cibulka-nať - nakrájená

Postup přípravy

  1. V hrnci rozehřejte máslo a olej ,přidejte česnek , ostatní nakrájenou zeleninu a vše promíchejte .
  2. Zeleninu zalijte vývarem a vařte 15 minut ,nebo až je zelenina měkká .
  3. Polévku dochuťte solí a pepřem.
  4. Polévku podávejte posypanou nakrájenou natí cibulky , ozdobenou nudličkami zázvoru




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka s bílým zelím a ředkví

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat