Prostreno.cz

Kapr na bílém víně

Celer a římský kmín dodají kaprovi zajímavou chuť, kterou skvěle doplní omáčka s petrželkou a jablkem .

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 825 kJ / 197 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy2g
tuky18g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 porce kapra - nejlépe podkovy
  • 1 ks cibule
  • 250 ml bílého ,suchého vína
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 0.5 lžíce římského kmínu
  • 1 lžíce oleje
  • 3 lžíce másla
  • 1 lžička soli
  • Na omáčku
  • 1 ks větší jablko - oloupané,nastrouhané
  • 200 ml lehké majonézy
  • 1 lžíce bílého jogurtu
  • 1 lžička olivového oleje
  • 5 snítek nasekané petrželky
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. V misce smíchejte nastrouhané jablko,majonézu,jogurt ,olivový olej,nasekanou petrželku ,sůl a pepř.
  2. Porce ryby osolte.
  3. Ve velké pánvi rozehřejte máslo a olej,přisypte na plátky nakrájený celer , oloupanou,na plátky nakrájenou cibuli a minutu míchejte.
  4. Na cibuli s celerem položte porce ryby , posypte je kmínem ,podlijte vínem a odkryté duste podle velikostí porcí 25-35 minut. Během dušení ryby otočte.
  5. Ryby podávejte s připravenou omáčkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kapr na bílém víně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat