Prostreno.cz

Zelená polévka

Je super jednoduchá , obsahuje pouze tři čerstvé suroviny a konzervované bílé fazole . Kešu ořechy dodají polévce lahodnou chuť .

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 55min

    25min příprava

    30min vaření

  • 255 kJ / 60 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy6g
tuky4g

Ingredience na

  • K podávání
  • 6 lžic zakysané smetany
  • K přípravě
  • 50 g nasekaných kešu ořechů
  • 150 ml vroucí vody
  • 4 lžíce oleje
  • 1 ks menší pórek - bílá část + kousek zelené části
  • 0.5 ks brokolice
  • 2.2 l domácího zeleninového vývaru - nebo voda a bujón
  • 200 g konzervovaných bílých fazolí
  • 100 g čerstvého baby špenátu
  • 2 špetky soli
  • Na posypání
  • 6 špetek hrubě mletého pepře

Postup přípravy

  1. Do mixéru nasypte kešu ořechy , přilijte vroucí vodu, ale ještě je nemixujte . Dejte je stranou, aby kešu nasákly vodu a změkly.
  2. V hrnci na oleji orestujte nakrájený pórek a na malé růžičky rozebranou brokolici , restujte přibližně 4 minuty .
  3. Přidejte propláchnuté konzervované fazole,přilijte vývar a vařte za občasného míchání 15 -20 minut-až bude brokolice měkká.
  4. Do polévky nasypte špenát a vařte 5 minut.
  5. Polévku rozmixujte ponorným mixérem a podle potřeby dochuťte solí .
  6. Kešu ořechy rozmixujte a vmíchejte je do polévky . Polévku krátce prohřejte .
  7. Polévku podávejte se lžíci smetany ,posypanou pepřem .




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Zelená polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat