Chřest s vejci
Na chřestu je báječné to, že má sám o sobě příjemnou chuť a při kousnutí krásně křupne a tak se může podávat prakticky jen tak.Slavnostněji působí například s vařenými vejci , parmezánem a estragonovým dresinkem.
-
50min
25min příprava
25min vaření
-
658 kJ / 157 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny5g
sacharidy5g
tuky14g
Ingredience na
- K podávání
- 5 ks
vařených vajec
- překrojená na polovinu
- 100 g
hoblinek parmezánu
- 5 lžic
olivového oleje
- na dresink
- 1.5 lžíce
bílého vinného octa
- na dresink
- 1 lžíce
hrubozrnné hořčice
- na dresink
- 1 ks
malá ,jemně nakrájená šalotka
- na dresink
- 1 lžička
pískového cukru
- na dresink
- 1.5 lžíce
nasekaného čerstvého estragonu
- na dresink
- 2 špetky
soli
- na dresink
- 3 špetky
mletého pepře
- na dresink
- K přípravě
- 800 g
očištěného zeleného chřestu
- 2 lžíce
oleje
- 2 lžíce
rozpuštěného másla
- 3 stroužky
prolisovaného česneku
- 3 špetky
soli
- Na vymazání
- 1 lžíce
oleje
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 180° C .
- Plech vymažte olejem . (Nebo vyložte plech pečícím papírem).
- Na připravený plech uložte očištěný chřest .
- Smíchejte 2 lžíce oleje , 2 lžíce rozpuštěného másla, prolisovaný česnek a 3 špetky soli.
- Chřest poptřete připravenou směsí a dejte ho do předehřáté trouby , pečte 12-15 minut.
- V malé misce prošlehejte olivový olej, ocet, šalotku, hořčici ,pískový cukr a nasekaný estragon.Podle chuti osolte a opepřete.
- Chřest podávejte s vejci ,hoblinkami parmezánu a připraveným dresinkem.
Složení nutričních hodnot
Sledujte nás na sociálních sítích: