Prostreno.cz

Chřest s vejci

Na chřestu je báječné to, že má sám o sobě příjemnou chuť a při kousnutí krásně křupne a tak se může podávat prakticky jen tak.Slavnostněji působí například s vařenými vejci , parmezánem a estragonovým dresinkem.
Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 50min

    25min příprava

    25min vaření

  • 372 kJ / 89 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy3g
tuky7g

Ingredience na

  • K podávání
  • 5 ks vařených vajec - překrojená na polovinu
  • 100 g hoblinek parmezánu
  • 5 lžic olivového oleje - na dresink
  • 1.5 lžíce bílého vinného octa - na dresink
  • 1 lžíce hrubozrnné hořčice - na dresink
  • 1 ks malá ,jemně nakrájená šalotka - na dresink
  • 1 lžička pískového cukru - na dresink
  • 1.5 lžíce nasekaného čerstvého estragonu - na dresink
  • 2 špetky soli - na dresink
  • 3 špetky mletého pepře - na dresink
  • K přípravě
  • 800 g očištěného zeleného chřestu
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • 3 stroužky prolisovaného česneku
  • 3 špetky soli
  • Na vymazání
  • 1 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180° C .
  2. Plech vymažte olejem . (Nebo vyložte plech pečícím papírem).
  3. Na připravený plech uložte očištěný chřest .
  4. Smíchejte 2 lžíce oleje , 2 lžíce rozpuštěného másla, prolisovaný česnek a 3 špetky soli.
  5. Chřest poptřete připravenou směsí a dejte ho do předehřáté trouby , pečte 12-15 minut.
  6. V malé misce prošlehejte olivový olej, ocet, šalotku, hořčici ,pískový cukr a nasekaný estragon.Podle chuti osolte a opepřete.
  7. Chřest podávejte s vejci ,hoblinkami parmezánu a připraveným dresinkem.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rybí pánev s rajčaty

(3 hlasů)

Kuřecí maso s cuketou

(6 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Chřest s vejci

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat