Prostreno.cz

Chřest s rajčaty

Na chřestu je báječné to, že má sám o sobě příjemnou chuť a tak se může podávat prakticky jen tak . Na úpravu chřestu existuje hodně receptů.Vyzkoušejte například chřest s rajčaty a sýrem .
Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 798 kJ / 190 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy1g
tuky19g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 svazky zeleného chřestu
  • 3 ks 3 velká,masitá rajčata - oloupaná
  • 2 špetky mletého bílého pepře
  • 0.5 lžičky soli
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce strouhané limetkové kůry z bio limetky
  • 5 lžic olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • Na posypání
  • 200 g čerstvého sýra
  • Na vymazání
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Oloupaná rajčata nakrájejte na větší kousky .
  2. Troubu předehřejte na 190°C .
  3. Zapékací misku vymažte olejem.
  4. Do misky uložte očištěný chřest , posypte ho pepřem , 3 špetkami solí,pokapejte ho 4 lžícemi oleje a dejte na 10-15 minut do předehřáté trouby.
  5. Hotový chřest posypte limetkovou kůrou a pokapejte limetkovou šťávou.
  6. V pánvi na 1 lžíci oleje a lžíci másla krátce poduste rajčata a nakrájený česnek-stačí 5 minut.Rajčata podle chuti osolte.
  7. Na servírovací talíř uložte chřest,na chřest nasypte rajčata a vše posypte rozdrobeným sýrem .




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Chřest s rajčaty

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat