Chřest s rajčaty
Na chřestu je báječné to, že má sám o sobě příjemnou chuť a tak se může podávat prakticky jen tak . Na úpravu chřestu existuje hodně receptů.Vyzkoušejte například chřest s rajčaty a sýrem .
-
40min
20min příprava
20min vaření
-
1821 kJ / 435 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny4g
sacharidy3g
tuky45g
Ingredience na
- K přípravě
- 2 svazky
zeleného chřestu
- 3 ks
3 velká,masitá rajčata
- oloupaná
- 2 špetky
mletého bílého pepře
- 0.5 lžičky
soli
- 1 stroužek
česneku
- 1 lžíce
strouhané limetkové kůry z bio limetky
- 5 lžic
olivového oleje
- 1 lžíce
másla
- 2 lžíce
limetkové šťávy
- Na posypání
- 200 g
čerstvého sýra
- Na vymazání
- 2 lžíce
oleje
Postup přípravy
- Oloupaná rajčata nakrájejte na větší kousky .
- Troubu předehřejte na 190°C .
- Zapékací misku vymažte olejem.
- Do misky uložte očištěný chřest , posypte ho pepřem , 3 špetkami solí,pokapejte ho 4 lžícemi oleje a dejte na 10-15 minut do předehřáté trouby.
- Hotový chřest posypte limetkovou kůrou a pokapejte limetkovou šťávou.
- V pánvi na 1 lžíci oleje a lžíci másla krátce poduste rajčata a nakrájený česnek-stačí 5 minut.Rajčata podle chuti osolte.
- Na servírovací talíř uložte chřest,na chřest nasypte rajčata a vše posypte rozdrobeným sýrem .
Složení nutričních hodnot
Sledujte nás na sociálních sítích: