Prostreno.cz

Kuřecí kari s bazalkou

Šťavnaté kuřecí maso vonící bazalkou . Kuřecí kari je univerzální jídlo, existuje mnoho různých receptů a chutí.
Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 529 kJ / 126 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny15g
sacharidy2g
tuky7g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 750 g kuřecích prsou
  • 3 lžíce oleje
  • 1.5 lžičky kari koření
  • 2 stroužky česneku
  • 4 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • 150 ml kokosového mléka
  • Na posypání
  • 10 lístků čerstvé bazalky

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na kostky.
  2. V rendlíku se silným dnem rozehřejte olej, přisypte nakrájené maso a maso orestujte .
  3. Maso posypte kari kořením , přidejte nakrájený česnek , zalijte vývarem a duste doměkka.
  4. Měkké maso podle chuti osolte ,opepřete a zjemněte kokosovým mlékem.
  5. Nechte projít varem a dále už nevařte .
  6. Před podáváním posypte nakrájenou bazalkou .
  7. Podávejte s rýží .




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuřecí kari s bazalkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat