Prostreno.cz

Polévka z bílých fazolí s tymiánem

V tomto receptu jsou použité konzervované fazole, nikoli sušené fazole . Doba vaření se tím značně zkrátí. Hustá a krémová polévka , a přitom je bez jíšky .
Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 179 kJ / 42 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy7g
tuky1g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 450 g konzervovaných bílých fazolí Cannellini
  • 2 lžíce oleje
  • 1 ks oloupaná,nakrájená cibule
  • 1.8 l domácího kuřecího vývaru
  • 2 ks brambory - oloupané,nakrájené na kostky
  • 1 stroužek česneku
  • 1 snítka čerstvého tymiánu-pouze lístky
  • 1 lžička strouhané citronové kůry
  • 250 ml smetany na vaření
  • 1 lžička cukru - nebo podle chuti
  • 1 lžíce citronové šťávy - nebo podle chuti
  • 2 špetky soli
  • 3 špetky mletého bílého pepře
  • Na posypání
  • 2 snítky čerstvého tymiánu

Postup přípravy

  1. V hrnci na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli.
  2. Cibuli zalijte vývarem ,přidejte nakrájené brambory,oloupaný,nakrájený česnek , lístky tymiánu a citronovou kůru.Vařte 10 minut
  3. K bramborám přidejte propláchnuté fazole a vařte 5 minut.
  4. Polévku dochuťte solí a pepřem.
  5. Pokud chcete mít hustou polévku,přibližně čtvrtinu polévky (klidně i polovinu ) rozmixujte a smíchejte ji s nerozmixovanou polévkou.
  6. Polévku zjemněte smetanou ,dochuťte ji cukrem , citronovou šťávou a prohřejte ji ,vařit už nemusíte.
  7. Polévku podávejte posypanou čerstvým tymiánem .

TIP:

Pokud nemáte domácí vývar ,použijte vodu a bio sypký vývar.





Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Polévka z bílých fazolí s tymiánem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat