Polévka z bílých fazolí s tymiánem
V tomto receptu jsou použité konzervované fazole, nikoli sušené fazole . Doba vaření se tím značně zkrátí. Hustá a krémová polévka , a přitom je bez jíšky .
-
45min
20min příprava
25min vaření
-
183 kJ / 43 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny1g
sacharidy7g
tuky1g
Ingredience na
- K přípravě
- 450 g
konzervovaných bílých fazolí Cannellini
- 2 lžíce
oleje
- 1 ks
oloupaná,nakrájená cibule
- 1.8 l
domácího kuřecího vývaru
- 2 ks
brambory
- oloupané,nakrájené na kostky
- 1 stroužek
česneku
- 1 snítka
čerstvého tymiánu-pouze lístky
- 1 lžička
strouhané citronové kůry
- 250 ml
smetany na vaření
- 1 lžička
cukru
- nebo podle chuti
- 1 lžíce
citronové šťávy
- nebo podle chuti
- 2 špetky
soli
- 3 špetky
mletého bílého pepře
- Na posypání
- 2 snítky
čerstvého tymiánu
Postup přípravy
- V hrnci na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli.
- Cibuli zalijte vývarem ,přidejte nakrájené brambory,oloupaný,nakrájený česnek , lístky tymiánu a citronovou kůru.Vařte 10 minut
- K bramborám přidejte propláchnuté fazole a vařte 5 minut.
- Polévku dochuťte solí a pepřem.
- Pokud chcete mít hustou polévku,přibližně čtvrtinu polévky (klidně i polovinu ) rozmixujte a smíchejte ji s nerozmixovanou polévkou.
- Polévku zjemněte smetanou ,dochuťte ji cukrem , citronovou šťávou a prohřejte ji ,vařit už nemusíte.
- Polévku podávejte posypanou čerstvým tymiánem .
TIP:
Pokud nemáte domácí vývar ,použijte vodu a bio sypký vývar.
Složení nutričních hodnot
Sledujte nás na sociálních sítích: