Prostreno.cz

Kachní prsa se žampiony

Kachní maso je velmi chutné , kůže, která obsahuje hodně tuku slouží i k tomu,aby maso zůstalo šťavnaté .Omáčka s portským vínem a houbami maso skvěle doplní.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 233 kJ / 55 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy3g
tuky5g

Ingredience na

  • K podávání
  • 250 g hnědých žampiónů
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 ks velká šalotka
  • 200 ml Portského vína
  • K přípravě
  • 2 ks velká kachní prsa s kůží
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Houby nakrájejte na plátky .
  2. V pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a 1 lžíci másla ,přidejte oloupanou, nakrájenou šalotku ,nakrájené houby a vše krátce orestujte.
  3. Podle chuti osolte,opepřete,zalijte vínem a duste přibližně 10 minut.
  4. Předehřejte troubu na 180 °C.
  5. Kůži kachních prsou nařízněte ostrým nožem do mřížky a maso osolte a opepřete.
  6. Maso položte do malého pekáčku bez oleje kůži dolů.Na mírném ohni pečte podle velikosti přibližně 8-10 minut. Prsa otočte a opékejte další 2–3 minuty. Do masa nepíchejte vidličkou.
  7. Potom maso s pekáčkem- kůží nahoru- dejte do předehřáté trouby a dopečte 8–10 minut , aby maso zůstalo šťavnaté a nevysušené.
  8. Maso podávejte s připravenými houbami .




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kachní prsa se žampiony

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat