Prostreno.cz

Jehněčí kýta na grilovací pánvi

Grilovaná jehněčí kýta s mátou a dušeným hráškem.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 116 kJ / 27 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy1g
tuky3g

Ingredience na

  • K podávání
  • 300 g čerstvého ,nebo mraženého hrášku
  • 200 g mražených sojových bobů Edamame
  • 1 ks lahůdková cibulka
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • 120 ml vody
  • K přípravě
  • 4 plátky jehněčí kýty á180- 200 g
  • 1 lžička soli
  • 0.5 lžičky mletého černého pepře
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Na potření
  • 0.5 hrnku nakrájených lístků máty
  • 1 lžička moučkového cukru
  • 100 ml jablečného moštu
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Ingredience na potření masa dejte do rendlíku,přiveďte k varu a 5 minut vařte,poté odstavte z ohně.
  2. V pánvi nebo rendlíku rozehřejte máslo,olej,přisypte hrášek,boby,nakrájenou cibulku ,podlijte 120 ml vody a duste 10-15 minut – doměkka. Podle chuti osolte .
  3. Jehněčí plátky z obou stran potřete trochou olivového oleje a na grilovací pánvi maso z obou stran opečte doměkka. Přibližně 15-20 minut-podle velikosti plátků masa.
  4. Když budete maso otáčet potřete ho mátovou směsí .
  5. Hotové maso podle chuti osolte a opepřete.
  6. Maso podávejte s hráškem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jehněčí kýta na grilovací pánvi

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat