Prostreno.cz

Zeleninová polévka s nočky

Polévka z jarní zeleniny. Jaké druhy zeleniny zvolíte, záleží na vás.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 55min

    25min příprava

    30min vaření

  • 64 kJ / 15 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy0g
tuky1g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • 700 g očištěné jarní zeleniny - nakrájené na menší kousky
  • 1 stonek libečku
  • 2.5 l vody
  • 1 lžíce bio sypkého zeleninového vývaru
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého černého pepře
  • 2 ks vejce - na nočky
  • 2 špetky soli - na nočky
  • 50 g strouhaného sýra - na nočky - gouda nebo eidam
  • 100 g hrubé mouky - na nočky
  • 1 špetka muškátového oříšku - na nočky
  • 3 lžíce nasekané pažitky - na nočky

Postup přípravy

  1. V hrnci rozehřejte máslo , olej a osmahněte na něm očištěnou a nakrájenou zeleninu .
  2. Zeleninu zalijte vodou , přidejte sypký vývar , libeček a přiveďte k varu. Vařte 20 minut .
  3. Během vaření vývaru si připravte nočky. Důkladně smíchejte všechny suroviny na nočky ,pak vykrajujte malou lžičkou nočky a vkládejte je přímo do vařící zeleninové polévky .
  4. Polévku vařte ještě přibližně 4-5 minut.
  5. Polévku podle potřeby dochuťte solí a pepřem.

TIP:

Na přípravu polévky můžete použít karotku , petržel, celer, kedlubnu, ředkvičky, jarní cibulku, pórek, hrášek, květák apod. Polévku můžete připravit i bez nočků .





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zeleninová polévka s nočky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat