Prostreno.cz

Vepřová panenka s bylinkovou omáčkou

Voňavé bylinky a vepřové maso spolu ladí. Maso s krémovou omáčkou si oblíbí celá rodina .

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 657 kJ / 157 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy3g
tuky12g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g vepřové panenky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 250 ml masového vývaru
  • 0.5 lžičky soli
  • Na omáčku
  • 150 ml masového vývaru
  • 0.45 hrnku nakrájené zelené petrželky
  • 5 lístků čerstvého libečku
  • 250 ml 33% smetany
  • 0.5 lžíce škrobové moučky
  • 2 špetky mletého ,bílého pepře
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Maso potřete olejem , osolte ho a položte do menší ,zapékací misky,nebo pekáčku.
  2. Maso zalijte vývarem ,přikryjte a duste v troubě předehřáté na 180°C doměkka.
  3. V rendlíku zahřejte vývar,přilijte smetanu ve které rozmíchejte škrobovou moučku a za stálého míchání přiveďte k varu.
  4. Do smetany nasypte jemně nakrájenou petrželku ,jemně nakrájený libeček a vařte 10 minut. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
  5. Měkké maso nakrájejte na plátky a podávejte ho s omáčkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    46,10g
  • Sacharidy:

    134,30g
    • Cukry:

      3,00g
  • Tuky:

    149,90g
  • Vláknina:

    2,00g

Aktivita pro spálení: 157 kcal

19

minut jízdy na kole

14

minut běhu

46

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka s bylinkovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat