Prostreno.cz

Ryba pečená s čerstvým fenyklem

Lehká ryba s čerstvou zeleninou ve smetanové omáčce.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy5g
tuky10g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 800 g filé chlazené tresky - nebo jiné ryby
  • 250 ml smetany na vaření
  • 4 lžíce citronové šťávy
  • 2 snítky čerstvého estragonu - lístky
  • 0.5 lžičky soli
  • 0.5 lžíce drceného,barevného pepře
  • 1 ks bílá cibule
  • 1 ks čerstvý fenykl
  • Na vymazání
  • 1 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 ° C.
  2. Rybí filé nakrájejte na porce .
  3. Očištěný fenykl a oloupanou cibuli nakrájejte na plátky , plátky nakrájejte na polovinu.
  4. Zapékací misku vymažte máslem a uložte do ní osolené porce ryby.
  5. Přidejte nakrájený fenykl a nakrájenou cibuli .
  6. Smíchejte smetanu, citronovou šťávu , nakrájené lístky estragonu a smetanu jemně osolte.
  7. Směsí zalijte ryby a vše posypte pepřem.
  8. Pečte v troubě přibližně 25 -30 minut- podle druhu ryby a velikosti porcí.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    3,69g
  • Sacharidy:

    11,48g
    • Cukry:

      9,56g
  • Tuky:

    93,63g
  • Vláknina:

    1,20g



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Ryba pečená s čerstvým fenyklem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat