Prostreno.cz

Karbanátky s křenem

Na karbanátky lze využít jakýkoli druh masa – vepřové, hovězí, jehněčí i drůbeží . Maso navíc nemusí být úplně libové, trocha tuku zaručí šťavnatost.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 15min

    30min příprava

    45min vaření

  • 979 kJ / 234 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy7g
tuky19g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g mletého vepřového masa
  • 1 hrnek nasekané petrželky
  • 1.5 lžíce strouhaného čerstvého křenu
  • 4 špetky soli
  • 1 ks rozšlehané vejce
  • 3 plátky toustového chleba
  • 180 ml mléka
  • Na smažení
  • 150 ml oleje

Postup přípravy

  1. Mléko nalijte do misky,přidejte toustový chléb a nechte 5 minut stát.
  2. Do velké misky dejte maso,přidejte petrželku,rozšlehané vejce, lehce vymačkaný toustový chléb,křen a sůl. Vše důkladně promíchejte.
  3. Ze směsi tvarujte karbanátky a zvolna je opečte v pánvi na oleji .




Ohodnoťte recept:
Karbanátky s křenem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat