Prostreno.cz

Candát s čerstvým fenyklem

Ryby a zelenina spolu ladí. V tomto receptu je to čerstvý fenykl a rybí filety z candáta, ale můžete použít i jinou rybu .

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 219 kJ / 52 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy7g
tuky3g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 500 g brambor
  • 1 ks větší čerstvý fenykl
  • 1 ks cibule
  • 500 g chlazeného rybího filé candáta
  • 250 ml smetany na vaření
  • 5 lžic másla
  • 1 lžíce oleje
  • 1.5 lžíce světlé instantní jíšky
  • 1 lžička soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • Na posypání
  • 4 snítky čerstvého kopru

Postup přípravy

  1. Oloupané brambory nakrájejte na čtvrtky a uvařte je v osolené vodě doměkka.Uvařené brambory sceďte.
  2. Očištěný fenykl nakrájejte na menší kostky.
  3. Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno.
  4. V rendlíku nechte rozpustit 2 lžíce másla ,přisypte nakrájenou cibuli, nakrájený fenykl a minutu míchejte .
  5. K fenyklu přilijte smetanu , podle chuti osolte , přidejte jíšku a vařte přibližně 10 minut , aby byl fenykl měkký,ale nerozvařený.
  6. Filé candáta nakrájejte na stejně velké kousky,osolte je a opepřete.
  7. V pánvi na 3 lžících másla a lžíci oleje zvolna kousky candáta poduste , přibližně 8- 10 minut z každé strany.
  8. Candáta podávejte se smetanovým fenyklem a vařenými bramborami .
  9. Před podáváním posypte vše nakrájeným koprem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    27,90g
  • Sacharidy:

    117,30g
    • Cukry:

      0g
  • Tuky:

    159,80g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 52 kcal

6

minut jízdy na kole

4

minut běhu

15

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Candát s čerstvým fenyklem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat