Prostreno.cz

Vepřové kotlety na estragonu

Vepřové kotlety dušené v troubě s aromatickou estragonovou omáčkou.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 40min

    25min příprava

    1h a 15min vaření

  • 768 kJ / 183 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy16g
tuky10g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 ks silnější vepřové kotlety s kostí
  • 1 lžíce soli
  • 0.5 lžičky mletého pepře
  • 2 lžíce másla
  • 4 lžíce oleje
  • 1 ks větší cibule - nakrájená na plátky
  • 3 stroužky česneku - nakrájený na plátky
  • 300 g žampionů - nakrájené na plátky
  • 150 ml suchého bílého vína
  • 150 ml kuřecího vývaru
  • 4 snítky čerstvého estragonu
  • 150 ml 33% smetany
  • Na obalení
  • 0.5 hrnku hladké mouky na obalení

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190° C .
  2. Kotlety osolte a opepřete , obalte je v hladké mouce.
  3. V pekáčku na rozehřátém oleji s máslem kotlety z obou stran opečte .
  4. K masu přidejte oloupanou ,nakrájenou cibuli a česnek.
  5. Maso podlijte vývarem,vínem a přikryté duste v troubě 40 minut.
  6. K masu přidejte nakrájené žampióny , nahrubo nakrájený estragon a duste odkryté,až je maso měkké.Pokud je potřeba,přidejte vývar.
  7. Vypečenou šťávu z masa zjemněte smetanou. Pokud chcete hustou omáčku,zahustěte ji kukuřičným škrobem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    42,29g
  • Sacharidy:

    173,38g
    • Cukry:

      4,80g
  • Tuky:

    190,05g
  • Vláknina:

    13,72g

Aktivita pro spálení: 183 kcal

22

minut jízdy na kole

17

minut běhu

54

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Vepřové kotlety na estragonu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat