Prostreno.cz

Telecí játra na kari

Chuťově nejjemnější telecí játra připravte s omáčkou z pomerančové šťávy s kari kořením .

Ohodnotit
(4 hlasů)
01.06.2021 lentilka
35min

15min příprava

20min vaření

1199 kJ / 286 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost


Ingredience na


Postup přípravy

  1. Játra nakrájejte na větší kostky a obalte je v hladké mouce .
  2. Ve větší pánvi na rozehřátém másle s olejem játra orestujte, asi 4 minuty na každé straně, nebo až jsou játra měkká (správný čas závisí na velikosti kostek ). Ke konci restování posypte játra kari kořením a kurkumou.
  3. Měkká játra vyjměte z pánve a udržujte v teple.
  4. Na pánev přidejte nasekanou šalvěj, přilijte pomerančovou šťávu,smetanu , vmíchejte jíšku a vařte 10 minut .
  5. Do omáčky vložte játra,osolte je opepřete a promíchejte , jen aby se prohřály .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    72,10 g
  • Sacharidy:

    317,50 g
    • Cukry:

      24,00 g
  • Tuky:

    289,50 g
  • Vláknina:

    94,00 g

Aktivita pro spálení:

286 kcal
35

minut jízdy na kole

27

minut běhu

85

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

telecí maso

144 kcal / 100g
B28 g
S0,2 g
T3 g

kari

0 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g

smetana

337 kcal / 100g
B2 g
S3 g
T35 g

pomerančová šťáva

45 kcal / 100g
B0,1 g
S10 g
T0,1 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Telecí játra na kari

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba