Prostreno.cz

Telecí játra na kari

Chuťově nejjemnější telecí játra připravte s omáčkou z pomerančové šťávy s kari kořením .

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 464 kJ / 111 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy7g
tuky6g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g telecích jater
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 4 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 4 ks nasekané lístky šalvěje
  • 200 ml pomerančové šťávy
  • 1 lžička kari koření
  • 0.5 lžičky mleté kurkumy
  • 120 ml smetany
  • 2 lžíce světlé instantní jíšky
  • Na obalení
  • 0.5 hrnku hladké mouky

Postup přípravy

  1. Játra nakrájejte na větší kostky a obalte je v hladké mouce .
  2. Ve větší pánvi na rozehřátém másle s olejem játra orestujte, asi 4 minuty na každé straně, nebo až jsou játra měkká (správný čas závisí na velikosti kostek ). Ke konci restování posypte játra kari kořením a kurkumou.
  3. Měkká játra vyjměte z pánve a udržujte v teple.
  4. Na pánev přidejte nasekanou šalvěj, přilijte pomerančovou šťávu,smetanu , vmíchejte jíšku a vařte 10 minut .
  5. Do omáčky vložte játra,osolte je opepřete a promíchejte , jen aby se prohřály .




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Telecí játra na kari

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat