Prostreno.cz

Telecí játra na kari

Chuťově nejjemnější telecí játra připravte s omáčkou z pomerančové šťávy s kari kořením .

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 779 kJ / 186 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy13g
tuky9g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g telecích jater
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 4 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 4 ks nasekané lístky šalvěje
  • 200 ml pomerančové šťávy
  • 1 lžička kari koření
  • 0.5 lžičky mleté kurkumy
  • 120 ml smetany
  • 2 lžíce světlé instantní jíšky
  • Na obalení
  • 0.5 hrnku hladké mouky

Postup přípravy

  1. Játra nakrájejte na větší kostky a obalte je v hladké mouce .
  2. Ve větší pánvi na rozehřátém másle s olejem játra orestujte, asi 4 minuty na každé straně, nebo až jsou játra měkká (správný čas závisí na velikosti kostek ). Ke konci restování posypte játra kari kořením a kurkumou.
  3. Měkká játra vyjměte z pánve a udržujte v teple.
  4. Na pánev přidejte nasekanou šalvěj, přilijte pomerančovou šťávu,smetanu , vmíchejte jíšku a vařte 10 minut .
  5. Do omáčky vložte játra,osolte je opepřete a promíchejte , jen aby se prohřály .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    48,12g
  • Sacharidy:

    201,30g
    • Cukry:

      15,00g
  • Tuky:

    263,60g
  • Vláknina:

    28,00g

Aktivita pro spálení: 186 kcal

23

minut jízdy na kole

17

minut běhu

55

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Telecí játra na kari

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat