Prostreno.cz

Krémové cuketové karbanátky

Jemnou ,krémovou chuť dodá cuketě sýr a bylinky. Je na vás, jaký sýr si vyberete : čedar,sýr feta,nivu,nebo jiný .

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 60min

    30min příprava

    30min vaření

  • 534 kJ / 127 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy7g
tuky9g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 800 g cukety
  • 0.5 lžičky soli
  • 2 ks rozšlehaná vejce
  • 150 g strouhaného sýra
  • 0.5 hrnku strouhanky
  • 0.5 hrnku směsi nakrájených bylinek - kopr a petržel
  • 3 lžíce nahrubo nasekaných plátků mandlí - volitelné
  • 2 špetky mletého pepře
  • Na smažení
  • 120 ml oleje

Postup přípravy

  1. Cukety omyjte a odřízněte konce na obou stranách.
  2. Cukety nastrouhejte na hrubém struhadle , nasypte je na sítko , osolte je 4 špetkami soli a nechte 10 minut stát.
  3. Pak cukety jemně propláchněte vodou a vymačkejte je .
  4. Nastrouhané , vymačkané cukety dejte do misky a přidejte ostatní ingredience , podle chuti osolte a opepřete .
  5. Pokud je směs příliš řídká , přidejte trochu strouhanky .
  6. Ze směsi tvarujte vyšší karbanátky a opečte je z obou stran v pánvi s rozehřátým olejem.
  7. Upečené karbanátky pokládejte na papírovou utěrku.

TIP:

Podle druhu použitého sýra můžete sýr rozdrobit , nebo nakrájet na malé kostičky





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Krémové cuketové karbanátky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat