Prostreno.cz

Jogurtový dip s harissou

Chutný, pikantní jogurtový dip k zelenině , grilovanému masu, pita chipsům , nebo jako pomazánka na sendviče .

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 20min

    20min příprava

  • 126 kJ / 30 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy0g
tuky3g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 0.5 lžíce pasty harissa - nebo podle chuti
  • 250 ml bílého řeckého jogurtu
  • 120 ml husté , zakysané smetany
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 3 špetky soli

Postup přípravy

  1. Česnek oloupejte a nakrájejte.
  2. V pánvi rozehřejte olej , přidejte česnek a za stálého míchání nechte česnek lehce zezlátnout , stačí 2 minuty. Česnek nechte vychladnout.
  3. Do větší misky dejte jogurt , zakysanou smetanu , opečený česnek , citronovou šťávu a harissu. Podle chuti osolte a dobře promíchejte.

TIP:

Harissa obsahuje chilli papričky, česnek, koriandr, římský kmín , papriku, sůl a olivový olej. Pikantnost závisí na tom, od jaké značky Harissu použijete. Některé jsou hodně pálivé , jiné pouze jemně pikantní.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jogurtový dip s harissou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat