Prostreno.cz

Vepřová panenka s Calvadosem a ostružinami

Velmi netradiční recept z francouzské kuchyně. Ostružiny a Calvados dodají masu skvělou chuť. Nebojte se spojení masa a ostružin a určitě vyzkoušejte .

Ohodnotit
(5 hlasů)
sun
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 816 kJ / 195 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

Ingredience na

  • K přípravě
  • 800 g vepřové panenky
  • 120 ml Calvadosu
  • 250 g ostružin - čerstvých ,nebo mražených
  • 150 ml masového vývaru
  • 4 lžíce oleje
  • 0.5 lžičky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 3 snítky čerstvého rozmarýnu
  • Na potření
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Vepřovou panenku potřete olejem , osolte a opepřete podle chuti.
  2. Maso stáhněte potravinářským provázkem do pevnějšího tvaru. Zejména slabé konce panenky zahněte pod maso a provázkem je upevněte, jinak se příliš brzy v troubě vysuší a ztvrdnou.
  3. Předehřejte troubu na teplotu 190 °C.
  4. V pánvi na oleji opečte maso ze všech stran,aby se zatáhlo.
  5. Opečené maso položte do zapékací misky .
  6. K masu přidejte snítky rozmarýnu , maso podlijte vývarem , přikryjte a dejte na 20 minut do trouby.
  7. Maso přelijte Calvadosem , přisypte k němu ostružiny a dejte odkryté zpět na 15- 20 minut do trouby.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka s Calvadosem a ostružinami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat