Prostreno.cz

Třešňový koláč

V tomto koláči podtrhne chuť třešní citronová kůra a šťáva.Tento moučník můžete podávat ještě teplý , doplněný například zakysanou smetanou.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 30min

    30min příprava

    60min vaření

  • 718 kJ / 171 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy31g
tuky2g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 500 g vypeckovaných třešní
  • 5 lžic citronové šťávy
  • 1.5 lžíce strouhané citronové kůry
  • 250 g hladké mouky
  • 1 ks kypřicí prášek do pečiva
  • 1 špetka soli
  • 220 g moučkového cukru
  • 3 ks vejce
  • 120 g rozpuštěného vychladlého másla
  • 2 lžíce hrubé mouky - na vysypání formy
  • Na posypání
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • Na vymazání
  • 1 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 ° C horkovzdušnou na 160 ° C.
  2. V míse smíchejte vypeckované třešně a citronovou šťávu.
  3. Kulatou dortovou formu ( průměr 23 cm ) vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.
  4. Do misky prosejte mouku , sůl a kypřící prášek .
  5. Vejce s cukrem utřete do pěny .
  6. K vyšlehaným vejcím postupně vmíchejte připravenou mouku , citronovou kůru a máslo.
  7. Těsto nalijte do formy a rovnoměrně rozetřete.
  8. Třešně i s polovinou šťávy rozprostřete na těsto a posypte je 2 lžícemi moučkového cukru .
  9. Koláč pečte, dokud nebude na omak pevný; měla by stačit hodina. Bude-li třeba, překryjte ho v polovině pečení alobalem, aby moc nezhnědl.
  10. Upečený koláč nechte deset minut chladnout; poté ho vyjměte z formy a podávejte teplý či studený . Koláč můžete podávat s trochou zakysané smetany.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Třešňový koláč

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat