Prostreno.cz

Salát z hříbků jako předkrm

Připravte si předkrm z hříbků , je výborný . Artyčoková srdíčka a sušená rajčata mu dodají skvělou chuť.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 35min

    20min příprava

    15min vaření

  • 99 kJ / 23 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy2g
tuky2g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 500 g malých,čerstvých hříbků
  • 0.5 lžičky soli
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce octa balsamico
  • 1 stroužek česneku - drobně nasekaný
  • 0.5 lžičky chilli vloček
  • 4 ks sušená rajčata v oleji
  • 6 ks překrojených oliv
  • 2 ks konzervovaná artyčoková srdíčka

Postup přípravy

  1. Očištěné čerstvé hříbky vcelku , (nebo překrojené ) povařte v osolené vodě přibližně 15 minut.Poté hříbky sceďte a na sítku je důkladně propláchněte studenou vodou. Odstraníte tím případný houbový sliz.
  2. Studené , okapané houby nasypte do misky.
  3. Přidejte nasekaný česnek, dobře okapaná , nakrájená rajčata , nakrájená srdíčka artyčoku a olivy .
  4. Přidejte olej, ocet balsamico , chilli vločky a vše lehce promíchejte.
  5. Podle chuti salát lehce osolte.
  6. Nechte v chladu 30 minut odpočinout.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Salát z hříbků jako předkrm

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat