Prostreno.cz

Grilované jehněčí kostky

Jehněčí maso je křehké a stačí mu velmi krátká úprava , takže je na grilování ideální.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 1661 kJ / 397 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy14g
tuky40g

Ingredience na

  • K podávání
  • 1 ks citron - rozkrojený na polovinu
  • K přípravě
  • 700 g jehněčí svíčkové - nebo jehněčí kýty
  • 0.5 lžičky soli
  • Na marinádu
  • 0.5 lžíce medu
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 10 lžic kvalitního oleje
  • 1 lžíce nastrouhané citronové kůry
  • 2 lžíce nasekaného rozmarýnu
  • 1 lžička hrubě mletého barevného pepře

Postup přípravy

  1. Smíchejte med , olej , citronovou kůru , vinný ocet , rozmarýn a mletý pepř.
  2. Očištěné jehněčí maso nakrájejte na stejně velké kostky nasypte je do marinády a promíchejte , aby se maso obalilo marinádou. Nechte několik hodin v chladničce marinovat .
  3. Kousky masa navlékněte na špízy .
  4. Špízy grilujte 5 - 10 minut z každé strany v závislosti na teplotě grilu a velikosti masových kostek .
  5. Během pečení špízy potírejte marinádou a k masu přidejte půlky citronu.
  6. Hotové maso osolte , přikryjte alobalem a nechte 5 minut odpočívat .
  7. Hotové špízy můžete pokapat citronovou šťávou.

TIP:

Mezi kousky masa přidejte plátky citronu.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    8,30g
  • Sacharidy:

    181,50g
    • Cukry:

      82,00g
  • Tuky:

    114,80g
  • Vláknina:

    43,00g

Aktivita pro spálení: 397 kcal

49

minut jízdy na kole

37

minut běhu

118

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Grilované jehněčí kostky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat