Prostreno.cz

Kuřecí prsa se žampiony a estragonem

Estragon je velmi specifická bylinka s hořko-sladkou kořeněnou chutí. Nepostradatelná je pro francouzskou kuchyni.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 401 kJ / 95 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy5g
tuky7g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 ks kuřecí prsní řízky - á 150-180 g
  • 0.5 ks pórku- pouze bílá část
  • 2 stroužky česneku - drobně nakrájené
  • 250 g žampionů
  • 1 lžíce bio sypkého kuřecího vývaru
  • 300 ml smetany na vaření
  • 1.5 lžičky kukuřičného škrobu
  • 1 lžíce celozrnné hořčice
  • 120 g zelených fazolek - nakrájených na třetiny
  • 2 snítky čerstvého estragonu – pouze lístky
  • 2 špetky soli
  • Na vymazání
  • 1 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 ° C .
  2. Zapékací misku vymažte olejem .
  3. Do vymazané zapékací misky uložte kuřecí prsa.
  4. Kolem masa nasypte očištěný , na tenké plátky nakrájený pórek a lístky estragonu .
  5. Ve smetaně prošlehejte kukuřičný škrob , sypký vývar a hořčici .
  6. Maso přelijte připravenou smetanou , přikryjte a dejte ho do předehřáté trouby.
  7. Duste 30 minut .
  8. Maso odkryjte , k masu přisypte na plátky nakrájené žampiony a nakrájené fazolky .
  9. Dejte odkryté zpět do trouby. Duste , až je maso měkké . Podle potřeby dochuťte solí .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    16,99g
  • Sacharidy:

    134,08g
    • Cukry:

      11,00g
  • Tuky:

    118,63g
  • Vláknina:

    8,72g

Aktivita pro spálení: 95 kcal

11

minut jízdy na kole

9

minut běhu

28

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Kuřecí prsa se žampiony a estragonem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat