Prostreno.cz

Tymiánová omáčka

Jemná omáčka ke grilované rybě, grilovanému masu , nebo restované zelenině.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 30min

    15min příprava

    15min vaření

  • 463 kJ / 110 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy6g
tuky8g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks šalotka
  • 300 ml 33% smetany
  • 1 lžička škrobové moučky
  • 150 ml bílého vína
  • 4 snítky čerstvého tymiánu - pouze lístky
  • 2 špetky mletého bílého pepře
  • 3 špetky soli
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Nakrájenou šalotku nechte zesklovatět na rozehřátém másle s olejem.
  2. K šalotce přilijte víno a na mírném ohni nechte víno jen lehce probublávat, až se odpaří alkohol , většina tekutiny a vznikne hustší základ.
  3. Přilijte smetanu ve které rozmíchejte lžičku škrobové moučky , osolte , opepřete a vařte 5 -8 minut.
  4. Přidejte lístky tymiánu a dobře promíchejte.Dále nevařte .




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Tymiánová omáčka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat