Prostreno.cz

Drůbeží karbanátky se zeleninou

Klasické karbanátky se většinou připravují pouze z masa . Vyzkoušejte přidat k masu zeleninu . Karbanátky jsou šťavnaté a chutnají skvěle.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 379 kJ / 90 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy4g
tuky8g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks velká mrkev
  • 100 g kedlubny
  • 100 g pórku - drobně nakrájený
  • 600 g mletého krůtího masa
  • 2 lžíce strouhanky
  • 1 ks rozšlehané vejce
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce ovesných vloček
  • 1 hrnek nakrájené petrželky
  • 2 špetky mletého pepře
  • 4 špetky soli
  • Na smažení
  • 120 ml oleje

Postup přípravy

  1. Očištěnou mrkev a kedlubnu nastrouhejte na hrubém struhadle do misky. Přidejte maso, pórek , strouhanku , vejce, prolisovaný česnek , ovesné vločky a petrželku .
  2. Podle chuti osolte, opepřete a promíchejte-nejlépe rukama .
  3. Z připravené směsi tvarujte karbanátky.
  4. Karbanátky opečte z obou stran v pánvi na oleji.
  5. Karbanátky můžete upéct i v troubě. Karbanátky uložte do pekáčku , podlijte je asi do 1 centimetru výšky vodou a dejte péct asi na 40 minut do trouby předehřáté na 180 ° C .





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Drůbeží karbanátky se zeleninou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat