Prostreno.cz

Rizoto s čerstvými hříbky

Sezóna hub je jako stvořená nejen pro omáčky , guláše a praženice, ale také pro houbové rizoto. Rýže v rizotu by podobně jako těstoviny , měla být vláčná, ale ne rozvařená.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 1212 kJ / 289 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy7g
tuky29g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 5 lžic másla
  • 1 lžíce oleje
  • 1 ks cibule - nakrájená nadrobno
  • 2 stroužky česneku - nadrobno nakrájené
  • 250 g kulatozrnné rýže
  • 780 ml horkého zeleninového vývaru
  • 500 g očištěných hříbků - nakrájených na plátky
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 špetky hrubě mletého pepře
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 100 g hoblinek parmezánu

Postup přípravy

  1. Rýži propláchněte studenou vodou .
  2. V hrnci rozehřejte tři lžíce másla , přisypte oloupanou nakrájenou cibuli , česnek a míchejte 2 minuty.
  3. Přisypte rýži a důkladně ji promíchejte tak , aby se zrníčka obalila tukem.
  4. Přilijte dvě třetiny vývaru a přiveďte k varu.
  5. Podle chuti osolte , přikryjte poklicí a na mírném plameni vařte přibližně 20 minut , nebo až je rýže měkká , ale ne rozvařená . Podle potřeby přilijte zbytek vývaru.
  6. Mezitím v hlubší pánvi zahřejte 2 lžíce másla , lžíci oleje , přisypte nakrájené houby a duste , až se odpaří voda z hub .
  7. Houby osolte a dochuťte citronovou šťávou.
  8. Rýži smíchejte s houbami .
  9. Jednotlivé porce posypte pepřem , hoblinkami sýra a hned podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    8,80g
  • Sacharidy:

    51,80g
    • Cukry:

      7,80g
  • Tuky:

    181,43g
  • Vláknina:

    5,00g

Aktivita pro spálení: 289 kcal

36

minut jízdy na kole

27

minut běhu

86

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rizoto s čerstvými hříbky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat