Prostreno.cz

Teplý salát z růžičkové kapusty a pórku

V tomto salátovém receptu zjistíte , jak lahodná může být růžičková kapusta. Tento chutný salát je kombinací pórku , mandlí , čerstvého sýra a je ideální k obědu nebo večeři.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 35min

    25min příprava

    10min vaření

  • 154 kJ / 36 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy2g
tuky2g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g růžičkové kapusty
  • 1.5 l vody
  • 0.5 lžičky soli
  • 1 ks menší pórek – bílá část - nakrájený na tenké plátky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Na posypání
  • 120 g rozdrobeného čerstvého sýra
  • 4 lžíce plátků mandlí

Postup přípravy

  1. Očištěnou růžičkovou kapustu nasypte do vařící osolené vody a vařte přibližně 3 -5 minut , podle velikosti kapustiček .
  2. Pak růžičkovou kapustu slijte , nechte ji chvíli chladnout a pak ji nakrájejte na poloviny.
  3. Ve velké pánvi orestujte na oleji nakrájený pórek , přidejte růžičkovou kapustu a prohřejte ji .
  4. Salát podávejte posypaný rozdrobeným sýrem a mandlemi .

TIP:

Podle chuti můžete salát lehce posypat mletým , bílým pepřem.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Teplý salát z růžičkové kapusty a pórku

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat