Prostreno.cz

Citronová pěna s rybízem

Stačí minimum surovin a vykouzlíte lehkou nadýchanou pěnu se svěží chutí citronu.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 30min

    1h a 30min příprava

  • 641 kJ / 153 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy4g
tuky8g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 ks žloutky
  • 4 lžíce moučkového cukru
  • 1 ks vanilkový cukr
  • 1 lžíce strouhané citronové kůry
  • 2 ks malé citrony - šťáva
  • 400 ml 33 % smetany
  • Na ozdobu
  • 4 snítky červeného ,nebo černého rybízu

Postup přípravy

  1. V misce metličkou vyšlehejte žloutky s moučkovým cukrem .
  2. Pak do směsi vmíchejte citronovou kůru a šťávu, misku postavte do většího hrnce s troškou horké vody a šlehejte, dokud žloutky nezhoustnou – voda v lázni by se neměla prudce vařit, jinak se vajíčka srazí. Postupujte pomalu a na mírném plameni, bude to trvat kolem deseti minut , nebo až uvidíte, že se vytvořil hebký krém .
  3. Pak misku vyndejte z vodní lázně a ještě občas prošlehejte, než směs zchladne. Bude pak ještě o něco pevnější.
  4. Smetanu vyšlehejte s vanilkovým cukrem do tuha a opatrně po troškách ji vmíchejte do vychladlé žloutkové směsi.
  5. Pěnu rozdělte do skleniček a dejte minimálně na hodinu vychladit do chladničky.
  6. Před podáváním pěnu ozdobte rybízem .




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Citronová pěna s rybízem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat