Prostreno.cz

Citronová pěna s rybízem

Stačí minimum surovin a vykouzlíte lehkou nadýchanou pěnu se svěží chutí citronu.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 30min

    1h a 30min příprava

  • 1510 kJ / 361 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy26g
tuky18g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 ks žloutky
  • 4 lžíce moučkového cukru
  • 1 ks vanilkový cukr
  • 1 lžíce strouhané citronové kůry
  • 2 ks malé citrony - šťáva
  • 400 ml 33 % smetany
  • Na ozdobu
  • 4 snítky červeného ,nebo černého rybízu

Postup přípravy

  1. V misce metličkou vyšlehejte žloutky s moučkovým cukrem .
  2. Pak do směsi vmíchejte citronovou kůru a šťávu, misku postavte do většího hrnce s troškou horké vody a šlehejte, dokud žloutky nezhoustnou – voda v lázni by se neměla prudce vařit, jinak se vajíčka srazí. Postupujte pomalu a na mírném plameni, bude to trvat kolem deseti minut , nebo až uvidíte, že se vytvořil hebký krém .
  3. Pak misku vyndejte z vodní lázně a ještě občas prošlehejte, než směs zchladne. Bude pak ještě o něco pevnější.
  4. Smetanu vyšlehejte s vanilkovým cukrem do tuha a opatrně po troškách ji vmíchejte do vychladlé žloutkové směsi.
  5. Pěnu rozdělte do skleniček a dejte minimálně na hodinu vychladit do chladničky.
  6. Před podáváním pěnu ozdobte rybízem .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    17,95g
  • Sacharidy:

    214,59g
    • Cukry:

      198,00g
  • Tuky:

    25,51g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 361 kcal

45

minut jízdy na kole

34

minut běhu

107

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Citronová pěna s rybízem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat