Prostreno.cz

Houbový koláč ze špaldové mouky

Pokud máte rádi houby a špenát, rozhodně tyto ingredience využijte na přípravu slaného koláče .

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 35min

    35min příprava

    60min vaření

  • 266 kJ / 63 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy1g
tuky3g

Ingredience na

  • Na náplň
  • 2 lžíce oleje
  • 500 g očištěných čerstvých hub
  • 1 ks cibule
  • 100 g baby špenátu
  • 80 g strouhaného tvrdého sýra
  • 50 g strouhaného sýra niva
  • 3 ks vejce
  • 300 ml mléka
  • 3 špetky soli
  • 4 špetky mletého bílého pepře
  • 1 snítka čerstvého tymiánu – lístky
  • Na těsto
  • 250 g špaldové celozrnné mouky jemné
  • 1 ks rozšlehané vejce
  • 2 lžíce ledové vody
  • 140 g studeného másla
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. V rendlíku rozehřejte olej , přidejte oloupanou , nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět .
  2. Přidejte očištěné , nakrájené houby a duste , až se odpaří voda z hub. Do hotových horkých hub vmíchejte špenát a osolte je špetkou soli . Hotové houby dejte stranou .
  3. Troubu předehřejte na 160 ° C.
  4. V míse smíchejte mouku , sůl, máslo a postupně vypracujte sypkou směs jako na drobenku.
  5. Následně do drobenky přidejte vodu, vajíčko a vypracujte hladké těsto , které nelepí.
  6. Těsto vyválejte a vložte do formy na koláč, kde je potřeba ho ještě prsty natlačit na stěny formy a nad okraje, protože trošičku sleze dolů. Vhodný průměr je cca 25- 30 cm.
  7. Těsto ve formě na několika místech propíchejte vidličkou a nechte chvilku odležet.
  8. Pak na připravené těsto rozprostřete připravené houby , posypte je tymiánem a pepřem.
  9. Mléko smíchejte s vejci , 2 špetkami soli , strouhaným sýrem a směsí přelijte houby.
  10. Pečte v předehřáté troubě přibližně 30 - 40 minut .




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Houbový koláč ze špaldové mouky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat