Prostreno.cz

Masový závin s houbami

Závin s mletým hovězím masem , sýrem a houbami .

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 2h a 0min

    45min příprava

    1h a 15min vaření

  • 669 kJ / 160 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy10g
tuky10g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 400 g listového těsta
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks malý pórek - pouze bílá část
  • 350 g mletého hovězího masa
  • 300 g čerstvých hub - očištěné , nakrájené
  • 0.5 lžičky soli
  • 0.5 lžičky mletého pepře
  • 100 g sýra - například niva
  • 1 plátek toustového chleba
  • 6 lžic 33% smetany
  • 1 hrnek nakrájené,čerstvé petrželky
  • 1 ks rozšlehané vejce
  • Na potření
  • 1 ks rozšlehané vejce

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 °C.
  2. V rendlíku na másle nechte zesklovatět na plátky nakrájený pórek.
  3. Přidejte houby a duste , až se odpaří voda z hub . Směs osolte a opepřete. Nechte vychladnout.
  4. V misce smíchejte mleté maso , toustový chléb , smetanu , vychladlý pórek s houbami , petrželku a 1 rozšlehané vejce. Podle potřeby osolte a opepřete.
  5. Těsto rozválejte na obdélník o rozměrech přibližně 20 x 35 cm.
  6. Polovinu masové směsi rozložte ve tvaru bochníku na rozválené těsto; okraje ponechte volné.
  7. Doprostřed nasypte rozdrobený , nebo na malé kostičky nakrájený sýr a zakryjte ho druhou polovinou masa.
  8. Okraje těsta potřete rozšlehaným vejcem a těsto z obou stran přeložte přes maso .
  9. Závin položte švem dolů na plech vyložený pečícím papírem , nebo pečící folií .
  10. Závin potřete rozšlehaným vejcem a na několika místech mělce propíchejte vidličkou ,aby z něj mohla odcházet pára .
  11. Pečte v předehřáté troubě přibližně 45 minut - dozlatova .




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Masový závin s houbami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat