Prostreno.cz

Pálivá rajčatová omáčka

Pálivou rajčatovou omáčku s paprikou můžete podávat například k masu ,nebo grilovaným dobrotám místo kečupu .

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 55min

    35min příprava

    20min vaření

  • 74 kJ / 17 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy3g
tuky0g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 kg zralých rajčat
  • 4 ks červené papriky
  • 4 ks červené chilli papričky - nebo podle chuti
  • 5 stroužků stroužků česneku
  • 100 ml octa
  • 1.5 lžičky soli
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1.5 sáčku pektogelu - 1 sáček á 40g
  • 4 lžíce pískového cukru

Postup přípravy

  1. Rajčata omyjte , ostrým nožem do nich udělejte příčný řez , zalijte je vroucí vodou a přibližně po jedné minutě je zchlaďte ve studené vodě. Z rajčat odstraňte slupky a nakrájejte je .
  2. Papriky a chilli papričky opláchněte ,vyndejte semínka a nakrájejte je .
  3. Stroužky česneku oloupejte a nakrájejte je na plátky .
  4. Všechnu zeleninu nasypte do hrnce , přidejte ocet , sůl a oregano.
  5. Přiveďte k varu a vařte na mírném ohni přibližně 20 minut – nebo až se zelenina rozvaří .
  6. Pektogel smíchejte s cukrem , přidejte ho k rajčatům a vařte 3 -5 minut .
  7. Horkou zavařeninou naplňte suché , předehřáté sklenice , ihned je uzavřete víčky , otočte je dnem vzhůru a nechte je vychladnout .




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pálivá rajčatová omáčka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat