Dýňové kari s rajčaty
Je hodně variabilní co do použité zeleniny , hodí se dýně, cuketa, mrkev, květák , brokolice, paprika – zkrátka libovolná tvrdší zelenina, kterou můžete nakrájet na kousky a vařit . Vhodné je přidat i luštěniny.
-
60min
25min příprava
35min vaření
-
875 kJ / 209 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny4g
sacharidy29g
tuky9g
Ingredience na
- K podávání
- 5 lžic
pražených plátků mandlí
- 200 g
mix zelených salát ů
- + oblíbené bylinky
- 4 porce
vařené rýže
- K přípravě
- 2 lžíce
oleje
- 1 ks
oloupaná , nadrobno nakrájená cibule
- 3 stroužky
česneku
- jemně nasekaný
- 500 g
oloupaných , nakrájených rajčat
- 400 g
dýně Hokaido
- nakrájená na menší kostky
- 0.5 lžičky
mletého kmínu
- 2 špetky
mletého koriandru
- 2 špetky
mleté kurkumy
- 4 špetky
soli
- 1 lžička
žluté kari pasty
- 200 ml
kokosového mléka
- 150 ml
vody
- 300 g
konzervované cizrny
- scezené a propláchnuté
- 2 lžíce
citronové šťávy
Postup přípravy
- V hrnci , nebo větším rendlíku rozehřejte olej .
- Přidejte nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět .
- Poté přidejte česnek , kari pastu , kmín , koriandr , kurkumu a přibližně minutu míchejte .
- Přidejte nakrájená rajčata a dýni a vše promíchejte.
- Zeleninu zalijte kokosovým mlékem , vodou a duste na mírném ohni 15 minut.
- K zelenině přidejte propláchnutou , scezenou cizrnu , dochuťte solí , citronovou šťávou a duste ještě 10 minut .
- Podávejte s rýží .
- Na servírovací talíř nasypte mandle , přidejte listy oblíbeného salátu , nebo bylinky a podávejte ke kari .
TIP:
Dýni Hokaido nemusíte loupat.
Složení nutričních hodnot
Sledujte nás na sociálních sítích: