Prostreno.cz

Dýňové kari s rajčaty

Je hodně variabilní co do použité zeleniny , hodí se dýně, cuketa, mrkev, květák , brokolice, paprika – zkrátka libovolná tvrdší zelenina, kterou můžete nakrájet na kousky a vařit . Vhodné je přidat i luštěniny.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 60min

    25min příprava

    35min vaření

  • 411 kJ / 98 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy14g
tuky3g

Ingredience na

  • K podávání
  • 5 lžic pražených plátků mandlí
  • 200 g mix zelených salát ů - + oblíbené bylinky
  • 4 porce vařené rýže
  • K přípravě
  • 2 lžíce oleje
  • 1 ks oloupaná , nadrobno nakrájená cibule
  • 3 stroužky česneku - jemně nasekaný
  • 500 g oloupaných , nakrájených rajčat
  • 400 g dýně Hokaido - nakrájená na menší kostky
  • 0.5 lžičky mletého kmínu
  • 2 špetky mletého koriandru
  • 2 špetky mleté kurkumy
  • 4 špetky soli
  • 1 lžička žluté kari pasty
  • 200 ml kokosového mléka
  • 150 ml vody
  • 300 g konzervované cizrny - scezené a propláchnuté
  • 2 lžíce citronové šťávy

Postup přípravy

  1. V hrnci , nebo větším rendlíku rozehřejte olej .
  2. Přidejte nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět .
  3. Poté přidejte česnek , kari pastu , kmín , koriandr , kurkumu a přibližně minutu míchejte .
  4. Přidejte nakrájená rajčata a dýni a vše promíchejte.
  5. Zeleninu zalijte kokosovým mlékem , vodou a duste na mírném ohni 15 minut.
  6. K zelenině přidejte propláchnutou , scezenou cizrnu , dochuťte solí , citronovou šťávou a duste ještě 10 minut .
  7. Podávejte s rýží .
  8. Na servírovací talíř nasypte mandle , přidejte listy oblíbeného salátu , nebo bylinky a podávejte ke kari .

TIP:

Dýni Hokaido nemusíte loupat.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dýňové kari s rajčaty

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat