Prostreno.cz

Jeřabinový likér

Ačkoli jeřabiny dozrávají koncem srpna, se sklizní je nejlepší počkat si na září – u jeřabin platí, že čím jsou zralejší, tím lépe chutnají . Buďte trpěliví,čím déle se nechá likér stát , tím lépe chutná .

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 45min

    45min příprava

  • 1456 kJ / 348 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy50g
tuky8g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 kg jeřabin
  • 1 ks pomeranč
  • 2 ks tenké plátky čerstvého zázvoru
  • 1 ks celé skořice
  • 8 ks hřebíčků
  • 500 g pískového cukru
  • 700 ml 60 % alkoholu - nebo vodky

Postup přípravy

  1. Bobule důkladně opláchněte , vyberte špatné plody, stonky a nečistoty .
  2. Jeřabiny promíchejte s cukrem , přidejte nakrájený pomeranč bez kůry , můžete použít i pomeranč s kůrou , ale je třeba důkladně odstranit bílou dužinu .
  3. Přidejte hřebíček , skořici , plátky zázvoru a ještě jednou jemně promíchejte .
  4. Vše nasypte do vhodné skleněné nádoby, zalijte alkoholem, dobře uzavřete víčkem a uložte na temné místo na 1-2 měsíce.
  5. Likér přefiltrujte přes filtr na kávu , nebo plátýnko , podle potřeby můžete dolít převařenou vodou .

TIP:

Pokud nemáte velkou sklenici , použijte dvě menší .




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    6,91g
  • Sacharidy:

    175,40g
    • Cukry:

      108,37g
  • Tuky:

    17,47g
  • Vláknina:

    2,00g

Aktivita pro spálení: 348 kcal

43

minut jízdy na kole

33

minut běhu

103

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Jeřabinový likér

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat