Prostreno.cz

Pikantní vepřová panenka

Grilovacích a marinovacích omáček které si můžete koupit je nepřeberné množství . Připravte si domácí , bez barviv a éček.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 30min

    15min příprava

    15min vaření

  • 495 kJ / 118 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy9g
tuky0g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 ks menší vepřové panenky
  • 1 lžička soli
  • Na marinádu
  • 100 ml sójové omáčky Tamari
  • 120 ml suchého sherry
  • 2 lžíce sladké chilli omáčky - podle chuti více
  • 0.5 lžíce medu

Postup přípravy

  1. Maso položte do nízké , rovné misky .
  2. V malé misce prošlehejte všechny ingredience na marinádu a maso marinádou přelijte.
  3. Maso nechte několik hodin marinovat , několikrát během marinování maso otočte.
  4. Maso vyjměte z marinády a za občasného otáčení je grilujte přibližně 15 minut , případně malinko déle – podle velikosti masa.
  5. Po grilování nechte maso 5 minut odležet , ještě trochu dojde .
  6. Maso osolte podle chuti až po grilování .

TIP:

Tamari se vyrábí z přirozeně bezlepkových surovin. Oproti obyčejný levným „sójovým omáčkám“ tamari neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, barviva ani umělá sladidla.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    1,30g
  • Sacharidy:

    94,00g
    • Cukry:

      89,00g
  • Tuky:

    0,10g
  • Vláknina:

    1,00g

Aktivita pro spálení: 118 kcal

14

minut jízdy na kole

11

minut běhu

35

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pikantní vepřová panenka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat