Prostreno.cz

Polévka z předvařeného hrachu

Hrách je mezi luštěninami momentálně trochu opomíjený, ale patří mezi tradiční české suroviny a byla by škoda na něj zapomenout.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 60min

    15min příprava

    45min vaření

  • 21 kJ / 5 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy1g
tuky0g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Očištěnou mrkev a celer nakrájejte na kostičky.
  2. V hrnci na másle nechte zesklovatět oloupanou , nadrobno nakrájenou cibuli.
  3. K cibuli nasypte nakrájenou zeleninu a krátce ji orestujte.
  4. Zeleninu zalijte vodou , přidejte sypký vývar a vařte 15 minut.
  5. Hrách propláchněte , přidejte ho k zelenině a vařte 10 minut , nebo až je hrách měkký.
  6. Polévku dochuťte solí , pepřem , česnekem a majoránkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z předvařeného hrachu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat