Prostreno.cz

Kořeněné vepřové maso

Takto připravené maso chutná nejlépe druhý den , kdy se koření krásně rozleží a maso natáhne jeho chuť a vůni.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 488 kJ / 116 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy17g
tuky4g

Ingredience na

  • K podávání
  • 250 g baby špenátu
  • 1 lžíce oleje - na špenát
  • 1 lžíce másla - na špenát
  • 1 špetka soli - na špenát
  • 4 porce vařené rýže
  • K přípravě
  • 4 lžíce oleje
  • 800 g vepřového masa - kýta , nebo pečeně
  • 1 ks cibule - nahrubo nakrájená
  • 3 stroužky česneku - jemně nasekané
  • 1 lžíce jemně nasekaného čerstvého zázvoru
  • 0.5 lžičky mletého koriandru
  • 0.5 lžičky mletého kmínu
  • 1 lžička chilli vloček - volitelné
  • 0.5 lžičky mleté kurkumy
  • 1 lžička soli
  • 300 ml vody - nebo masového vývaru
  • 2 snítky nasekaného čerstvého koriandru

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na kostky a opečte ho spolu s nakrájenou cibulí v hrnci na oleji .
  2. Přidejte česnek , zázvor; koření a přibližně minutu míchejte.
  3. Přidejte vodu (nebo vývar ) a maso duste přikryté doměkka.
  4. K měkkému masu vmíchejte čerstvý koriandr.
  5. V rendlíku na rozehřátém oleji s máslem nechte lehce zavadnout špenát, špenát jen jemně osolte.
  6. Maso podávejte se špenátem a rýží .

TIP:

Pokud chcete mít hustou omáčku , zahustěte ji instantní jíškou , nebo moukou rozmíchanou v malém množství vody.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    56,90g
  • Sacharidy:

    285,10g
    • Cukry:

      0,80g
  • Tuky:

    317,57g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 116 kcal

14

minut jízdy na kole

11

minut běhu

34

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kořeněné vepřové maso

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat