Prostreno.cz

Restované žampiony s česnekem

Takto připravené houby můžete podávat jako přílohu , pokud si uvaříte těstoviny a smícháte je s houbami , budete mít hlavní chod .

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 14 kJ / 3 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy1g
tuky0g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 500 g očištěných hnědých žampionů - malých,stejně velkých
  • 3 lžíce přepuštěného másla
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • 2 stroužky česneku - nakrájený na plátky
  • 2 lžíce nakrájené čerstvé petrželky

Postup přípravy

  1. Malinké houby nechte celé , větší překrojte.
  2. Ve velké pánvi rozehřejte máslo , přisypte žampiony a na mírném ohni restujte za stálého míchání 10 minut.
  3. K houbám přisypte česnek , petrželku a za občasného promíchání restujte dalších 10 minut .
  4. Houby osolte , opepřete a hned podávejte .

TIP:

Přepuštěné máslo GHÍ se nepřepaluje , proto je vhodné k restování .




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    17,72g
  • Sacharidy:

    73,70g
    • Cukry:

      6,20g
  • Tuky:

    5,18g
  • Vláknina:

    2,70g

Aktivita pro spálení: 3 kcal

0

minut jízdy na kole

0

minut běhu

0

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Restované žampiony s česnekem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat