Prostreno.cz

Plněné krůtí plátky

Dietní a jednoduché. Plátky krůtího masa , plněné sýrem ricotta s rukolou.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 463 kJ / 110 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy0g
tuky6g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 plátky krůtích prsou á 180 g
  • 0.5 lžičky soli
  • 200 ml bílého suchého vína
  • 1 ks oloupaný pomeranč - volitelné
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • 2 snítky nakrájené zelené petrželky
  • Na náplň
  • 6 lístků rukoly
  • 100 g sýra ricotta

Postup přípravy

  1. Oloupaný pomeranč nakrájejte na plátky.
  2. V misce smíchejte sýr a drobně nakrájenou rukolu. Podle chuti osolte
  3. Plátky masa naklepejte a osolte je.
  4. Na každý plátek masa dejte trochu sýra s rukolou , maso srolujte tak ,aby nevytekla náplň a maso sepněte párátky .
  5. V pánvi na rozehřátém oleji s máslem maso ze všech stran opečte .
  6. Přidejte víno a maso duste doměkka.
  7. Ke konci dušení přidejte k masu tenké plátky pomeranče , ale maso chutná skvěle i bez pomeranče. Takto připravené maso podávají v Itálii .
  8. Před podáváním můžete maso posypat nakrájenou petrželkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Plněné krůtí plátky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat