Prostreno.cz

Zeleninový salát s krutony

Připravte si svěží zeleninový salát a doplňte ho křupavými chlebovými krutony , ovoněné česnekem .

Ohodnotit
(1 hlasů)
sun
  • 40min

    25min příprava

    15min vaření

  • 438 kJ / 104 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy3g
tuky9g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 500 g cherry rajčat
  • 1 ks salátová okurka
  • 1 ks menší červená cibule
  • 1 lžíce nakládaných kaparů - nakrájených
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce oleje
  • 4 krajíce chleba bez kůrky
  • Na posypání
  • 100 g hoblinek parmezánu
  • Na zálivku
  • 1 snítka čerstvého tymiánu - pouze lístky
  • 5 lžic olivového oleje
  • 3 špetky soli
  • 0.5 lžíce jablečného octa
  • 3 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Cibuli nekrájejte na plátky .
  2. Omytou okurku nakrájejte na plátky,plátky překrojte na poloviny.
  3. Rajčata překrojte .
  4. Nakrájenou zeleninu a kapary nasypte do misky.
  5. Ingredience na zálivku prošlehejte v misce a přidejte ji k zelenině.
  6. Z krajíců chleba odkrojte kůrku a položte je na plech vyložený pečícím papírem. Chléb pokapejte olejem.
  7. Pečte v troubě předehřáté na 180° C dozlatova.
  8. Opečený chléb potřete česnekem a nakrájejte ho na kostičky.
  9. Kostičky chleba přidejte k zelenině a vše lehce promíchejte.
  10. Před podáváním posypte salát hoblinkami parmezánu.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s parmezánem

(14 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(20 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(34 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Zeleninový salát s krutony

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat