Prostreno.cz

Omáčka z lišek

Lišky patří mezi nejlahodnější houby a v našich lesích rostou celkem hojně. Mají krásnou vůni a drží si pevný tvar. Připravíte si z lišek skvělou omáčku .

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 233 kJ / 55 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy4g
tuky4g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 1 ks větší šalotka
  • 300 g očištěných čerstvých lišek
  • 2 lžíce másla
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • 200 ml smetany na vaření
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce hodně studeného másla

Postup přípravy

  1. Vývar nalijte do hrnce a svařte ho na polovinu.
  2. V hlubší pánvi rozehřejte 2 lžíce másla ,přidejte drobně nakrájenou šalotku , nakrájené houby a restujte 5 minut.
  3. Houby se šalotkou nasypte do vývaru a vařte 15 minut.
  4. Přidejte smetanu ve které rozmíchejte kukuřičný škrob a vařte 5 minut.
  5. Nakonec do omáčky zašlehejte hodně studené máslo. Podle chuti omáčku osolte a opepřete.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Omáčka z lišek

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat