Prostreno.cz

Pikantní letní gaspacho

Můžete přidat jakýkoli druh zeleniny, který chcete, experimentovat s kořením a přizpůsobit si chuť polévky podle sebe.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 25min

    25min příprava

  • 62 kJ / 14 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy3g
tuky0g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 5 ks středně velkých rajčat - nakrájených na kousky
  • 150 g konzervované kukuřice - propláchnutá , scezená
  • 1 ks chilli paprička bez semínek - drobně nakrájená
  • 1 ks středně velká salátová okurka - oloupaná a nakrájená na kousky
  • 0.5 ks červené cibule - nadrobno nakrájená
  • 2 stroužky česneku - drobně nakrájený
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1.5 l rajčatové šťávy
  • 250 ml studené vody
  • 1 lžička chilli omáčky
  • 0.5 lžičky soli
  • Na posypání
  • 3 ks celé lahůdkové cibulky s natí - nakrájené na tenké plátky

Postup přípravy

  1. Ve velké míse smíchejte nakrájená rajčata, kukuřici , chilli papričku , okurku, červenou cibuli , česnek a vše promíchejte je.
  2. Do větší misky nalijte vodu , rajčatovou šťávu a citronovou šťávu .
  3. Směs rajčatové šťávy přidejte k nakrájené zelenině a dobře promíchejte.
  4. Přidejte chilli omáčku a podle chuti osolte.
  5. Přikryjte a před podáváním nechte alespoň 4 hodiny chladit v lednici .
  6. Polévku podávejte posypanou nakrájenou lahůdkovou cibulkou .




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pikantní letní gaspacho

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat