Prostreno.cz

Broskvový salát s rukolou

Sladké broskve , mozzarella a pikantní rukola tvoří v tomto salátu vyvážené chutě .

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 25min

    25min příprava

  • 447 kJ / 107 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy1g
tuky9g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 3 ks broskve - nakrájené na půlměsíčky
  • 250 g sýra mozzarella - nakrájená , nebo natrhaná
  • 150 g rukoly
  • 2 lžíce redukce balzamico
  • Na posypání
  • 2 špetky mletého pepře
  • Na zálivku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžička octa balsamico
  • 1 lžička medu
  • 1 špetka soli

Postup přípravy

  1. Na 2 talíře naaranžujte nakrájené broskve a mozzarellu podél vnějších okrajů, střed nechte volný.
  2. Ve velké míse připravte zálivku prošleháním všech ingrediencí .
  3. Přidejte rukolu a promíchejte, aby se pokryla celá zálivkou .
  4. Do středu talířů s broskvemi a sýrem naaranžujte připravenou rukolu .
  5. Broskve a rukolu pokapejte redukcí balsamico.
  6. Můžete lehce posypat mletým pepřem.

TIP:

Redukce balsamico se používá k dochucení některých pokrmů a k dekoraci talířů před podáváním. Je hustější než ocet balsamico .





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Broskvový salát s rukolou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat