Prostreno.cz

Pečená cibule

Recept na pečenou cibuli, který připravíte s minimálním úsilím. Jako příloha , nebo chuťovka je výborná .

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 15min

    15min příprava

    60min vaření

  • 175 kJ / 41 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy3g
tuky2g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 ks velké cibule - bílá, žlutá nebo červená
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 4 lžíce octa balsamico
  • 400 ml tmavého piva
  • 8 ks kostiček másla
  • 3 větvičky čerstvého tymiánu - pouze lístky
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 170° C .
  2. Cibuli oloupejte a podélně rozkrojte .
  3. Cibuli uložte řeznou stranou nahoru do zapékací misky. Pokud se tam dokonale nevejdou, nemějte obavy, během pečení se zmenší.
  4. Cibule pokapejte olivovým olejem a octem balsamico .
  5. Kolem cibulí nalijte tmavé pivo a na každou cibuli položte kostičku másla.
  6. Dochuťte solí , pepřem a posypte lístečky tymiánu .
  7. Pečte v předehřáté troubě půl hodiny , poté cibuli vytáhněte z trouby a přelijte je vypečenou šťávou . Můžete je ještě několikrát podlít, dokud nebudou hotové. Celkově je pečte přibližně 1 hodinu .
  8. Pokud cibule začne hnědnout více, než byste chtěli, a šťáva z misky příliš vysychá, přidejte několik lžic vody a zakryjte misku alobalem.
  9. Pečenou cibuli je nejlepší podávat přímo z trouby .





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Pečená cibule

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat